Únor 2019

Školní zpravodaj č. 6

28.02.2019

2. PLAVÁNÍ

 

TV  v PRŠ I.C

V hodinách tělesné výchovy jsme se vydali na zajímavou exkurzi, která zaujala především všechny chlapce.

Vydali jsme se na zimní stadion, kde nám bylo umožněno, prohlédnout si zázemí místního hokejového týmu a všeho, co s tímto sportem souvisí. Seznámili jsme se s pravidly fair play, nahlédli do moderních šaten, trenérského zázemí a sušárny bruslí. Chlapci si mohli vyzkoušet hokejovou výstroj a všichni žáci ze zapojili do připravených pohybových aktivit. Největším zážitkem však byla prohlídka a focení se supermoderní rolbou. Děkujeme za umožnění exkurze a přejeme spoustu sportovních úspěchů v následující sezoně.

Sportu a pohybu zdar!!!    🙂  🙂

Mgr. Lucie Macková, učitelka

 

22.02.2019

Co dělají ježci v zimě?

Zveme děti z 1. stupně ZŠ na přednášku!

Od začátku ledna se staráme v naší Základní škole a Praktické škole v Přemyslově ulici ve Dvoře Králové nad Labem o ježčího kluka. Jak to probíhá? Co takový ježek v zimě potřebuje? Jak se k nám do školy vůbec dostal? A co s bodlinatým kamarádem budeme dělat dál? To vám vše povíme i ukážeme!

Co dělají ježci v zimě? Ježci trhají noviny a chodí se koupat, ale dělají toho i mnohem více 🙂 Přijďte se na další věci zeptat a podívat – a to přímo do Základní školy a Praktické školy v Přemyslově ulici ve Dvoře Králové nad Labem. Zveme tímto třídy 1. stupně základních škol na návštěvu a besedu o ježkovi – samozřejmě i s ježkem. Více informací v letáku.

Mgr. Veronika Černocká, učitelka

 

21.02.2019

1. PLAVÁNÍ

21. února započal plavecký výcvik 3. a 5. třídy v bazénu Sportovního zařízení města Hořice. Kurzu se účastní 11 žáků, kteří jsou rozděleni dle plaveckých dovedností do skupin. První lekce proběhla bezproblémově a všichni žáci si pobyt ve vodě náležitě užili.

Mgr. Jiří Leplt, učitel TV

 

04.02.2019 – 08.02.2019 – JARNÍ PRÁZDNINY

 

01.02.2019 – POLOLETNÍ PRÁZDNINY

V tomto měsíci pokračuje školní projekt MÉDIA V NAŠEM ŽIVOTĚ