30.09.2020

DRUHÉ PLAVÁNÍ V HOŘICÍCH


28.09.2020

STÁTNÍ SVÁTEK – DEN ČESKÉ STÁTNOSTI

Svátek sv. Václava

https://www.slavne-dny.cz/episode/517938/svatek-svateho-vaclava-den-ceske-statnosti-28-zari


23.09.2020

PRVNÍ PLAVÁNÍ V HOŘICÍCH


21.09.2020

DO PRAXE BEZ BARIÉR

V pondělí 21. 9. 2020 se žáci druhého ročníku PRŠ zúčastnili pracovního tréninku v prádelně Veronika nedaleko města Jičína. Prádelnu provozuje společnost Pro Charitu a pracovní trénink žákům zajistil projekt  EU a královéhradeckého kraje Do praxe bez bariér. Byla zde možnost vyzkoušet si práci v prádelně, od příjmu a třídění prádla po jeho výdej zákazníkovi. Poděkování patří všem zaměstnancům prádelny, kteří se nám věnovali. Pracovní tréning tohoto typu má žákům nastínit opravdový pracovní proces a předvést jejich schopnosti v praxi. Případní zájemci mají možnost získat v navštívených podnicích trvalé zaměstnaní.

I. B PRŠ

20.09.2020

PRŠ – UČÍME SE PRO ŽIVOT

Žáci Praktické školy dvouleté se zúčastnili zajímavé exkurze v prodejně AGISS PRAKTIK MÓDA a její šicí dílně. Děkujeme paní majitelce Ing. Martině Cermanové za poutavé vyprávění o materiálech, látkách, předvedení speciálních šicích strojů v praxi a možnost vyzkoušení si společenské módy. Naši žáci si pod vedením paní Cermanové naučili uvázat kravatový uzel a dozvěděli se, jak se správně obléci na společenskou událost. Dík patří i paní prodavačce. Z exkurze jsme si odnesli kromě zážitků z šití i dárky v podobě nití, jenž využijeme při praktické výuce a „třídní“ kravatu, kterou si mohou chlapci kdykoliv ve škole zapůjčit.
Děkujeme!!!
Mgr. Lucie Macková a I.B

18.09.2020

SAFARI PARK – VÝLET ZŠS

Žáci IV.C a IV.D navštívili za krásného slunečného září Safari park. Všichni se moc těšili, až uvidí nové přírůstky zvířat, která se zde narodila v tomto roce. Nejvíce nás potěšilo mládě hrocha, které jsme zahlédli v jeho výběhu. Výlet se všem moc líbil.
Mgr. Dana Nosková

PRŠ – UČÍME SE PRO ŽIVOT

Třída PRŠ I.B si pro Vás připravila jednoduchý recept na studený desert. Zkuste si jej připravit doma také. 😊😋
Barbora Pilná

16.09.2020

ANGLICKY TROCHU JINAK

Tento školní rok jsme se s angličtinou kromě Postcrossingu zapojili do International Pen pal club a v současné době jsme obdrželi už 5 pohledů z různých částí světa. Určitě nezůstaneme jen u první výměny pohledů, ale navážeme kamarádství na dálku. Příští týden nás čeká online spojení se školou v Kyjevě.

Petra Faktorová


15.09.2020

ADOPCE – ZOO STĚŽERY

Žáci ŠD naší školy navštívili zoopark Stěžery, kde společně s pedagogy adoptovali pár papoušků ARA zelenokřídlých. Kromě již zmiňovaných papoušků si mohli prohlédnout a pohladit spoustu zvířátek. Mnohé pak krmili zeleninou a pečivem jako skuteční ošetřovatelé Výlet se nám všem moc líbil a už se těšíme na to, aź zvířátka přijedou na návštěvu k nám do školy.

03.09.2020

Žáci všech tříd naší školy se zúčastnili jedinečné akce HZS Pardubického kraje a HZS Královéhradeckého kraje -regionální soutěže ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel, která se uskutečnila ve čtvrtek 3. září 2020  na náměstí T. G. Masaryka ve Dvoře Králové nad Labem. Nejrůznější scénáře dopravních nehod s převrácenými auty, nárazy do stromů, na svodidla a uvnitř zranění lidé, kteří potřebují rychlou pomoc hasičů, takové úkoly byly připraveny pro devět družstev profesionálních hasičů.
Mohli jsme na vlastní oči vidět, jak hasiči používají hydraulické vyprošťovací zařízení a další technické prostředky potřebné pro záchranu a vyproštění osob. Důležitá byla souhra týmu, komunikace, přesnost a správné rozhodnutí, jakou cestou se bude zraněná osoba vyprošťovat.
Na připravených stanovištích mohli plnit různé úkoly sami žáci. Ti nejodvážnější vyzkoušeli simulaci otáčení automobilu ve vzduchu při dopravní nehodě.
Využili jsme tuto akci k uskutečnění jednoho z „dnů prevence“ – DEN VÝCHOVY K OCHRANĚ ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ. V jednotlivých třídách se žáci seznámili s různými nebezpečnými situacemi (požáry, povodně, živelné pohromy, dopravní nehody …) a způsoby jejich řešení. Starší žáci pak své vědomosti ověřili ve vědomostním testu.
Mgr. Lucie Marková/ foto Mgr. Dana Nosková


02.09.2020

ŠKOLA A JÁ

V průběhu měsíce září budou žáci školy a jejich vyučující plnit úkoly školního projektu ŠKOLA A JÁ

Zdena Voženílková, vedoucí projektu


02.09.2020

Zahájení školního roku 2020/2021

Organizace školního roku