28.02. – 04.03.2022

JARNÍ PRÁZDNINY


21.02. – 25.02.2022

Masopustní týden u nás ve škole

Celý týden bude výuka tematicky zaměřena.
Můžeme si vyrobit karnevalovou masku, uspořádat ve třídě maškarní bál, naučit se nová říkadla nebo písničky, v kuchyňce připravit nějakou masopustní pochoutku, pracovat s texty, počítat ….
… a nakonec nás čeká „MASOPUSTNÍ BOJOVKA“
Mgr. Lucie Marková
Masopustní týden ve IV.B ZŠS
Celý masopustní týden jsme zahájili seznámením se zvyky, které patří k masopustnímu období. Během vyučování jsme si jednotlivé tradice sami vyzkoušeli. Připravili jsme si chutný masopustní oběd – prejt s bramborem a zelím, vyrobili karnevalovou masku, zahráli masopustní bojovku s tajenkou a na závěr celého týdne jsme uspořádali karnevalový den, kdy jsme si v maskách zatančili karnevalový tanec a hodovali masopustní dobroty. Celý týden jsme si moc užili.
Mgr. Dana Nosková
Masopustní bojovka – video 
Mgr. Denisa Klazarová
Masopust v V.A
Ve čtvrtek jsme v naší škole oslavili Masopust Masopustní bojovkou. A v pátek jsme k ní přidali i masopustní pečení. Upekli jsme si místo koblih skvělé tvarohové koláče. Všichni se plně zapojili do výroby od tvorby těsta, tvoření a plnění koláčů až po pečení. A odměnou nám bylo skvělé pochutnání.
Mgr. Kateřina Jáklová

14.02 – 18.02.2022

HRDÁ ŠKOLA – TÝDEN NETRADIČNÍCH BAREV


Slavíme narozeniny ve IV.B ZŠS

V pondělí 14.2. jsme v naší třídě slavili narozeniny. Oslavenec dostal dárečky, které mu udělaly velikou radost, a také mnoho balónků, o které se rozdělil s ostatními spolužáky. Později jsme si v rámci pracovního vyučování připravili těsto na muffiny. Ty jsme společně upekli a všichni jsme si na nich ještě tento den pochutnali. Některé muffiny zbyly, tak jsme mohli poslat i rodičům na ochutnání.

14.02. – 18.02.2022

ZIMNÍ SPORTOVNĚ TURISTICKÝ TÝDEN

Sportovní týden
Naše škola uspořádala pro žáky ve dnech 14. 2. – 18. 2. 2022 sportovní týden. Bohužel sněhové podmínky nám neumožnily „běžkování“ ani bobování, a tak jsme ze zimních sportů využili pouze bruslení a hokej na zimním stadionu. Někteří žáci si zahráli bowling nebo florbal. Všichni absolvovali i turistickou poznávací stezku zimních sportů.
Mgr. Jiří Leplt
Stezka zimních sportů – žáci IV.B ZŠS
V úterý 15. 2. se žáci vydali na poznávací stezku zimních sportu. Zde jsme si vyzkoušeli na 14. stanovištích znalosti jednotlivých sportovních disciplín. U každého úkolu byl připraven též cvik na protažení těla. Stezka se nám líbila.
Mgr. Dana Nosková
Zatoulaná zvířátka
I. třída se v rámci sportovního týdne vydala hledat zatoulaná zvířátka, která utekla ze zoo. Krásnou hru, kterou si může zahrát každý, si stačí vyzvednout v informačním centru a hned můžete začít hledat po našem městě. Žákům se tajenku podařilo rozluštit a mohli si tak vyzvednout pěknou odměnu.
Mgr. Denisa Klazarová

15.02.2022

Den otevřených dveří

15. února 2022 proběhl v odpoledních hodinách v Základní škole a Praktické škole v Přemyslově ulici Den otevřených dveří. Zájemci o studium si prohlédli prostory školy za doprovodu přítomných pracovníků školy. Zavzpomínat na své dřívější studium přišlo i několik dnes už dospělých návštěvníků. K dispozici byly k nahlédnutí kroniky s fotografiemi a pro zájemce občerstvení. Všem přítomným děkujeme za příjemné odpoledne.
Pokud jste si naši školu nestihli přijít prohlédnout osobně, můžete ji navštívit online: https://www.zs-dk.cz/
Také je možné domluvit si schůzku: https://www.zs-dk.cz/kontakty/

10.02.2022

MUZEUM

Při pravidelné návštěvě městského muzea se žáci V.C seznámili s činností a významem práce archiváře.


04.02.2022

Tvorba mediálního sdělení

PLAKÁT = reklama na šťastnou rodinu. Žáci I.B se shodli, že je pro ně v životě nejdůležitější šťastná rodina a formou reklamního plakátu předávají informaci veřejnosti.

03.02.2022

Ptačí stezka

Ve čtvrtek před pololetními prázdninami vyrazili všichni žáci naší školy do parku Schulzovy sady na zábavnou a poznávací „Ptačí stezku“, na které si nejen procvičili své hlavičky, ale také protáhli tělo. Na každém ze třinácti stanovišť poznávali na obrázcích ptáky, které u nás můžeme zahlédnout i v zimě a současně plnili „ptačí úkoly“, např. „Udělej si z rukou křídla a napodob let ptáka“ nebo „Schul se do vajíčka a pak zkus napodobit líhnoucí se ptáče“ a další. Úspěšní luštitelé obdrželi za své výkony diplom, méně úspěšní také – za snahu.

Protože vzhledem k epidemiologické situaci nemůžeme pořádat naše setkávání s kamarády z mateřských škol, pozvali jsme na stezku i je. Pozvání přijaly děti z MŠ Slunečná a z Mateřinky.

Počasí nám přálo, a tak jsme všichni si předprázdninové dopoledne patřičně užili. Ostatně o tom svědčí i ohlasy v podobě zpráv a fotografií:

  • Žáci V.C si užili zimní dopoledne na poučné ptačí stezce.
  • Žáci I.B si vytvořili vlastní elektronický atlas ptáků, který jim pomáhal s poznáváním druhů ptáků na ptačí stezce. Nejznámější ptáky u našich krmítek si vyhledali na internetu a vyfotili na mobilní telefon. Podle fotografií a znaků poznávali v terénu o jakého ptáčka se jedná.
  • Ahoj,
    posíláme pár fotek ze stezky. Naše třída děkuje za skvělé uspořádání včerejšího dne. Kluci si to užili. Ve školce se jim to též líbilo a také moc děkují.

       

  • Žáci ZŠS IV.B

(všechny fotografie ve fotogalerii FOTO – ÚNOR 22)



01.02.2022

Zahájeno II.pololetí