28.03.2022

DEN NAROZENÍ JANA ÁMOSE KOMENSKÉHO

Popřejte k svátku své učitelce/ svému učiteli


27.03.2022

Práce na farmě

Třída I.B PRŠ si v rámci praktických činností vyzkoušela práci farmáře. Krmení a vodu doplnili žáci lamám, ovcím, prasátkům a nezapomněli ani na slepice, které se jim odměnily čerstvými vajíčky. MCK

      


25.03.2022

RETRO DEN

Dne 25. března jsme si díky Hrdé škole užili RETRO DEN. Všichni mohli přijít v retro oblečení, s retro účesem nebo donést nějakou „starožitnost“ a pochlubit se ostatním.

#hrdaskola #retroden

Retro den v V.B
V rámci projektu Hrdá škola jsme pátek 25.3. strávili v retro stylu. Paní asistentky nás hned po ránu přivítali v retro hippies kostýmech. Paní učitelka nám přinesla pro nás neznámé přístroje jako walkman a discman, byli jsme v údivu, že ještě fungují. Pouštěli jsme si z kazeťáku několik let staré písničky a již na novodobém notebooku jsme si pustili prezentaci s retro výrobky a fotkami. Nejvíc nás asi překvapily fotky, kde lidé stáli dlouhé fronty před obchody. Někteří z nás můžou ještě některé retro věci nalézt u svých babiček a dědečků na půdě nebo dokonce v domácnosti. Retro den jsme si moc užili a jsme zvědaví jaký další zajímavá den nás čeká.

24.03.2022

Canisterapie

24.3. nás ve škole opět navštívili pejsci. Povídali jsme si, co takový pejsek potřebuje a jak se k němu máme správně chovat. Vyzkoušeli jsme si pokyny ,,k noze,, a ,,dej pac,,. Všem nám to šlo na jedničku, jak čtyřnohým chlupáčům, tak nám dvojnožcům. První letošní canisterapii jsme si moc užili a už teď se těšíme na další.

22.03.2022

SVĚTOVÝ DEN VODY

Fyzika a pokusy
V rámci dne vody, který se konal 22.3. jsme si na hodině fyziky vyzkoušeli pokus s vodou a svíčkou. Nechali jsme se inspirovat soutěží Vím proč – Fyzika je zábava. Ve videu se můžete podívat, jestli se nám pokus vydařil a taky nám napsat do komentářů, jestli i vy VÍTE PROČ svíčka ve skleničce zhasne a hladina vody se zvedne. Pokud budete pokus zkoušet doma, vždy dodržujte pravidla bezpečnosti a mějte u sebe někoho dospělého.

19.03.2022

SLAVILI JSME NEJEN PEPÍKY – IV.B ZŠS

Že má 19.3. svátek Josef, to snad ví skoro všichni. Víte ale, kdo má svátek den předem, tedy 18.3.? Je to Eduard. A jakého že známe Eduarda? Je to přece náš maskot školy EDA. Na jeho počest i svátku našich Pepíčků jsme si připravili v naší kuchyni slavnostní oběd. Na oslavě byl jak Pepíček, tak i malý Eda, který s námi seděl u stolu a svou porci dostal stejně jako my. Přírodní vepřové masíčko, krásně propečené, volí oko pro zpestření, barevnost a bohatost, skvělé křupavé hranolky s trochou čerstvé šťavnaté papriky a kdo chtěl, ještě to vylepšil tatarskou omáčkou. Eda sice všechno nesnědl, protože měl na svou postavičku velikou porci, ale byl tak kamarádský, že se s námi rozdělil. A ostatní? Měli talíře doslova vyluxované. Ještě jednou vám Pepíci a Edo přejeme všechno nejlepší.

17.03.2022

Přírodovědná vycházka IV.A

Ve čtvrtek jsme v rámci výuky podnikli přírodovědnou vycházku s poznáváním rostlin. Vycházka byla spojená s opékáním a i čas na hudbu se našel. Na cestě zpátky jsme museli splnit pár úkolů v podobě zábavných sportovních her. Vycházku jsme si všichni užili a těšíme se na další.


08.03.2022

MEZINÁRODNÍ DEN ŽEN

Dárky seniorům k MDŽ – IV.B ZŠS
K Mezinárodnímu dni žen jsme ve škole připravili s žáky malé dárečky, které jsme předali všem ženám v domě s pečovatelskou službou v Sadové ulici.


28.02. – 04.03.2022

JARNÍ PRÁZDNINY