25. – 29.04. 2022

ČARODĚJNICKÝ TÝDEN – TRADICE


29.04.2022

Robotická učebna

Žáci naší školy si vyzkoušeli techniku gravírování v robotické učebně SŠIS.

MCK

28.04.2022

Hankův dům, představení ZUŠ – IV.B, V.C, VIII.


25.04.2022

Sázení květin  – Žireč

25. dubna vyrazila IV. A třída ke splnění projektu „Adopce zeleně“ do Žirče. Naším úkolem bylo osázet 2 záhony před žirečskou školou. Nejprve jsme s žáky zbavili záhony plevele a staré netkané folie. Následně nám paní zahradnice rozdala květiny, které jsme vsadili do země.


UKLIĎME ČESKO – ZACHRAŇME NAŠI PLANETU

V rámci dubnového projektu Zachraňme planetu jsme se zapojili do celorepublikové akce Ukliďme Česko. Úklidový den jsme naplánovali na Den Země, abychom podpořili život v čisté přírodě.

Ve spolupráci s odborem životního prostředí města Dvůr Králové nad Labem jsme s paní inženýrkou Šírkovou naplánovali místa úklidu v našem městě. Žáci a učitelé se vydali vyčistit například turistickou cestu K. J. Erbena směrem do Lipnice, místa ve Strži, uličku kolem vlečky až ke koupališti, oblast na Sylvárově, část Verdeku, či les nad nemocnicí. Naše snaha uklidit tato místa byla opravdu potřebná. Pytle na odpad se plnily a na některé nálezy, například pneumatiky, ani nestačily. Každý z nás by si měl uvědomit, jak je důležité dávat věci (odpadky) na místa, kam patří a nepohazovat vše ledabyle kolem sebe. Doufáme, že naše snažení nebylo marné, a uklizená místa nám dlouho vydrží čisté.


18.04.2022

SVÁTEK – VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ

15.04.2022

SVÁTEK – VELKÝ PÁTEK

14.04.2022

VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY


13.04.2022

Velikonoční přípravy ve IV. B ZŠS

Na velikonoční svátky se všechny děti těší. V naší třídě jsme si připravili velikonoční výzdobu. Do osení, které jsme vypěstovali si žáci vyrobili zápich ptáčka a kuřátka. Ještě jsme si společně připravili vajíčkovou pomazánku, která nám moc chutnala a určitě si ji připravíme doma, až nějaká vajíčka vykoledujeme.

Velikonoce v PrŠ I.A, I.C – část III.

Oseníčko vyrostlo, beránek se nám povedl, pomlázky upleteny. Stihli jsme i „velikonoční bojovku“ plnou zábavných úkolů v jarní přírodě.
Veselé Velikonoce a krásné jarní dny přejeme všem!

12.04.2022

Zdobení velikonoční břízky

Při procházce městem můžete na našem náměstí narazit na velikonoční břízky. I naši žáci se letos zúčastnili a vyrobili krásná veselá vajíčka. Schválně, jak rychle se Vám podaří najít břízky naší školy.

Velikonoční lívance V.B ZŠS

Žáci V.B si na pracovním vyučování zpříjemnili čekání na velikonoční prázdniny a sami si usmažili americké lívance. Talíře si krásně vyzdobili. Poznáte, jaké obrázky z lívanců vyrobili?


12.04.2022

ZÁPIS


11.04.2022

Velikonoční dílny

V prvním dubnovém týdnu jsme si připravili velikonoční dílny pro děti z MŠ Juta a MŠ Slunečná. Naši žáci ochotně pomohli malým dětem při výrobě velikonočního kuřátka a zajíčka, společně si zazpívali veselé písničky a zatančili. Předškoláci se byli podívat v první třídě, kde nahlédli do života školáků, prohlédli si učebnice a seznámili se s maskoty, kteří našim žákům pomáhají s výukou.
Dopoledne se vydařilo, viděli jsme plno šikovných ručiček a spoustu radosti z dobře odvedené práce. Všem děkujeme za účast a dobrou náladu a snad se brzy zase shledáme.

Projekt „Zachraňme planetu“ – Uklízíme les

V naší škole probíhá během celého školního roku řada zajímavých školních projektů, které se prolínají do různých předmětů. V měsíci dubnu se zaměřujeme s žáky na šetrné zacházení s přírodou. Snažíme se žáky podpořit k zamyšlení, jak je důležité se chovat ohleduplně k naší Zemi.
Jedna z akcí, která byla pro žáky připravena v úzké spolupráci s Lesy ČR, se uskutečnila přímo v lese. S panem inženýrem Draštíkem z Lesů ČR jsme domluvili místo a termín akce. V samotném lesním terénu na nás čekal 11. 4. 2022 odborník z praxe pan Václav Lokvenc, který nás zasvětil do lesní práce. Žáci si zde mohli vyzkoušet, jak je náročná a důležitá práce v lese při odklízení klestí po těžbě dřeva. Do úklidu větví se děti zapojily s nasazením. Motivací pro nás bylo, že na lesním prostranství budou časem vysázeny nové stromky. Někteří z nás se na podzim v roce 2020 zúčastnili stejné akce a nyní jsme mohli vidět již vysázené nové stromky na pasece, kterou jsme před rokem a půl pomáhali uklízet. Jsme rádi, že nám lesní správa Lesů ČR ve Dvoře Králové nad Labem umožnila blíže se zapojit do práce v lese, která je pro naši přírodu velice důležitá.
Těšíme se, až se příště zase vydáme do lesa, že uvidíme nové stromky na místě, které jsme čistili od větví. Je důležité, aby si každý z nás uvědomil, že i malá pomoc přírodě může být užitečná pro život na naší planetě. Děkujeme lesní správě Lesů ČR ve Dvoře Králové nad Labem, že nám věnovali svůj čas, abychom mohli dětem reálně přiblížit život v lesní krajině.

08.04.2022

Velikonoce v PrŠ I.A – část II.

Také v naší třídě se už od minulého týdne žije přípravami na Velikonoce 🐣🐥.
K Velikonocům patří uklizený a hezky vyzdobený dům. Proto jsme pečlivě „vygruntovali“ celou třídu a vyzdobili okna a dveře. Zaseli jsme osení a zasázeli macešky. Barevně rozkvetlé truhlíky snad už přivolají to pravé jarní počasí 🌱🌺 🌞.
Ještě zbývá uplést pomlázky, upéct beránka a nejvíc se těšíme na vajíčkovou pomazánku 😋. Na to je ale ještě dost času příští týden.

07.04.2020

Žáci I.B PRŠ se připravují na VELIKONOCE ve školní kuchyňce.


06.04.2022

KLAPKA POPRVÉ – UČÍM SE BÝT REPORTÉREM

Proč si nezkusit toto zajímavé povolání i u nás ve škole? Po tomto nápadu si mohli odvážní žáci v hodině badatelského kroužku vyzkoušet, že sdělit publiku nějaké zprávy, nemusí být úplně jednoduché. Podívejte se na výsledek prvního krátkého videa „KDO JE EDA“, který vytvořili sami žáci. Dozvíte se odpověď, kdo ten Eda je a možná si to budete chtít také vyzkoušet. Těšíme se na vás a pokud vás napadne nějaký námět, budeme rádi.
Vaši mladí reportéři

04.04.2022

Velikonoce v PrŠ I.A – část I.

Také v naší třídě se už od minulého týdne žije přípravami na Velikonoce 🐣🐥.
O tom, že vyšívání není jen pro děvčata vás přesvědčí naše velikonoční přáníčka 🌷🌺.
A pak ještě trochu improvizace a kreativity a ze zbytků drobných materiálů jsme vykouzlili bílé zajíčky 🐇.

04.04.2022

Velikonoční tvoření s bavlnkou a jehlou v Drobné údržbě I.B PRŠ


04.04.2022

TRADICE – VELIKONOCE


22.03.2022 (SVĚTOVÝ DEN VODY) – 22.04.2022 (DEN ZEMĚ)

ZACHRAŇME PLANETU

Školní projekt