Vánoční prázdniny

pátek 23. 12. 2022 – pondělí 2. 1. 2023

24.12. – ŠTĚDRÝ DEN

25.12. – 1. SVÁTEK VÁNOČNÍ

26.12. – 2.SVÁTEK VÁNOČNÍ 

31.12. – SILVESTR

1.1.2023 – NOVÝ ROK – DEN OBNOVY SAMOSTATNÉHO ČESKÉHO STÁTU (1993) 


22.12.2022

ZPÍVÁNÍ V KOSTELE SV. JANA KŘTITELE


21.12.2022

„NAD BETLÉMEM VYŠLA HVĚZDA“ ANEB „JAK TO BYLO V NAŠÍ TŘÍDĚ“

Vánoční soutěž ve výzdobě třídy

           
VÁNOČNÍ BESÍDKY VE TŘÍDÁCH

Vánoční zvyky v VI.A

Čekání na Ježíška jsme si zkrátili vánoční besídkou a připomenutím některých vánočních zvyků.
Bylo to například krájení jablíček, pouštění lodiček z ořechových skořápek nebo lití olova. V našem případě jsme použili vosk, který nám vykouzlil zajímavé obrazce. Byli mezi nimi andělé, duchové, ale i například slepice. Besídka se nám líbila a už se moc těšíme na Vánoce.

Předvánoční čas a vánoční besídka v ZŠS

Na tento čas se všichni žáci ve třídě moc těšili. Během měsíce prosince jsme si napekli cukroví, připravili chutný sváteční oběd, ozdobili stromeček, navštívili vánoční zoo a zažili mnoho krásných chvil. Adventní čas jsme zakončili vánoční besídkou s dárečky a dobrotami, které jsme si připravili.

20.12.2022

ADVENTNÍ ZPÍVÁNÍ III


KRMÍTKO

Poslední školní den v tomto kalendářním roce jsme ještě zažili dobrodružství. Přišli nás navštívit naši psí kamarádi Artík a Fia. Společně jsme se vydali zavěsit vlastnoručně vyrobené ptačí krmítko k podharťskému rybníku. Již v loňském roce se naučili malí zpěváčci v mrazivých dnech hledat potravu na tomto místě. Do rána se však všechny cesty změnily v kluziště, takže se naše cesta i přes opatrnost neobešla bez pádů, naštěstí bez zranění.
Tak šťastný nový rok všem 👨‍👩‍👧‍👦🐦🐕🐈!!!

Žáci PRŠ I.SA

VÁNOČNÍ ZOO – I.SB


Vánoční stromeček pro zvířátka

V předvánočním čase myslíme i na zvířátka v přírodě, které kvůli mrazivému počasí mají ztížené vyhledávání potravy. Ve škole jsme si připravili malé dobroty, kterými jsme ozdobili stromeček. Věříme, že si zvířátka najdou cestu k tomuto stromečku.
V.B ZŠS

19.12.2022

DOMOV SV. JOSEFA + NÁVŠTĚVA V MŠ ŽIREČ


ADVENT V PRŠ I.SA

Čekání na východ Betlémské hvězdy jsme si letos opravdu užili. Vyráběli jsme dárky pro své blízké (vonné sáčky, sněhuláky ze dřeva, sněhuláky se svítícím nosem, papírové hvězdy, přáníčka s andělíčkem…), balili je do originálních balicích sáčků, zkrášlovali třídu a její okolí, skládali z papíru hvězdy, pekli vánoční cukroví, rozsvěceli svíčky na adventním věnci a rozjímali při poslechu vánočních písní a balad, připomínali jsme si vánoční zvyky a tradice, naučili jsme se jak prostřít sváteční tabuli… nakonec k nám do třídy Ježíšek opravdu přišel a přinesl nám dárky.

16.12.2022

VÁNOČNÍ VÝSTAVA – I. (PO)


15.12.2022

ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ (FA)


14.12.2022

ANGELES DANCE – VÁNOČNÍ VYSTOUPENÍ V HANKOVĚ DOMĚ


KNIHOVNA – TRADICE VÁNOCE – IV., VIII.


13.12.2022

SVÁTEK SV. LUCIE

Připomenutí tradic spjatých s tímto svátkem ve třídě I.SA


ADVENTNÍ ZPÍVÁNÍ II


VÁNOČNÍ DÍLNY VE ŠKOLE

V úterý 13.12. proběhly v ZŠ a PrŠ odpolední vánoční dílničky. Žáci si mohli vyrobit hvězdičky z ruličky, perníčky z barevného papíru, zvonečky z kartonu a další vánoční ozdoby, které si odnesli domů. Všem se to moc povedlo. Děkujeme za účast a těšíme se na další akci.

Anděla Boušková, asistentka


DOBRÝ SKUTEK – VÁNOČNÍ NÁVŠTĚVA NEMOCNICE (BO)


PREVENTIVNÍ PROGRAM – POLICIE ČR 


12.12.2022

PLANETA 3000 – SENEGAL – (NO)


VÁNOČNÍ PŘÁNÍ – MĚSTSKÝ ÚŘAD

Žáci PrŠ.I.SA se vydali na Městský úřad ve Dvoře Králové n.L., aby předali vánoční přáníčka a drobné dárečky pracovnicím OŠKS, které zajišťují zletilým žákům opatrovnictví. Ani chlapci neodcházeli z velmi příjemné schůzky s prázdnou. Krásné dárky jim udělaly velikou radost.

Mgr. Lucie Marková, učitelka a žáci PRŠ I.SA


08.12.2022

MUZEUM TEXTILNÍHO TISKU – VÁNOČNÍ DÍLNA

V předvánočním čase jsme se s žáky vydali na vánoční dílny. Naše tvoření začalo zdobením ozdoby na vánoční stromeček. Další činnost kterou jsme si mohli vyzkoušet bylo modrotiskání na látku a trička. Každý si potiskal své tričko motivem, který si vybral. Ještě jsme měli možnost připravit si vánoční přání. Návštěva vánoční dílny se nám všem moc líbila, neboť si každý odnesl vše, co si zde vytvořil.
Mgr. Dana Nosková a žáci ZŠS

PREVENTIVNÍ PROGRAM – ZZS – (FA)


PEČENÍ CUKROVÍ I.SB


07.12.2022

PEČENÍ CUKROVÍ I.SA


EXKURZE VÁNOČNÍ OZDOBY – OZDOBA CZ – VI.A (JÁ), VIII.(SA)


06.12.2022

ADVENTNÍ ZPÍVÁNÍ I


VÁNOČNÍ DÁRKY PRO SENIORY

Aktuální informace z Domova důchodců 06.12.2022


KUCHYŇKA – II.S


05.12.2022

ČERTI VE ŠKOLE


03.12.2022

VÁNOČNÍ OZDOBY

S žáky školní družiny jsme formou exkurze navštívili DUV Vánoční ozdoby Dvůr Králové nad Labem, kde vyrábějí úžasné vánoční dekorace. Provedli nás výrobou od počátečního foukání, přes stříbření až k barvení a malování, balení. Tolik křehké krásy na jednom místě děti předvánočně naladilo a dodalo elán k vyrábění dárečků pod stromeček ve školní družině. 🎄
Vychovatelky ŠD

02.12.2022

Vánoční pečení v VI.A

V pátek 2.12. jsme si ve školní kuchyňce napekli cukroví, které si pak společně sníme na vánoční besídce. 😄😋🎄
žáci VI.A

VÁNOČNÍ VÝZDOBA V ZOO – I.SB


JAK TO BYLO SE SV. BARBOROU – I.SA


01.12.2022

KUCHYŇKA V.B


VÁNOČNÍ DÍLNIČKY V DDM JEDNIČKA

Při návštěvě DDM Jednička ,v našem městě, jsme si mohli vyrobit drobné vánoční dárečky. Nejvíce se nám líbilo zdobení perníčků a výroba svíčky. Ale i výroba krásného svícnu z cd, přáníčka a vánoční taštičky nás bavila, a proto bychom si to rádi příští rok zopakovali.
žáci VI.A

EXKURZE – SŠ ŘEMESLNÁ

Vysněné povolání

Už jen pár týdnů zbývá žákům devátých ročníků na to, aby se rozhodli, kam povedou po blížícím se ukončení základní školy jejich další kroky. V tomto důležitém rozhodnutí se jim naše škola každoročně snaží co nejvíce pomoci, proto pro ně, a také pro žáky osmých ročníků, které toto rozhodnutí čeká za rok, připravila další užitečnou exkurzi. V úterý 29. listopadu žáci na Úřadu práce v Trutnově vyslechli přednášku, v níž jim paní Peterová sdělila řadu informací o tom, jak si vybrat vhodnou střední školu. Zároveň je také navedla na odkazy na online testy k volbě povolání a také na odkazy na videa, jež ukazují, co různá povolání po absolvování příslušné školy obnášejí. Ve čtvrtek 1. prosince se žáci se svými pedagogy vydali do Jaroměře na tamní Střední školu řemeslnou. Postupně v ní navštívili keramickou dílnu, kde sledovali výrobu květináčů, v dřevodílně shlédli odborný výcvik žáků 1. ročníku při výrobě malé židličky, nechyběla ani prohlídka dílen pro opraváře zemědělských strojů, pro strojníky a kováře. Určitě motivující pro žáky byla i závěrečná část návštěvy, v níž se naši žáci seznámili ze závěrečnými pracemi absolventů oboru kovář. Hlavně proto, že jsou opravdu povedené a ukazují, co všechno se v tamní škole v daném oboru mohou budoucí studenti naučit.
Barbora Pilná, asistentka

HRDÁ ŠKOLA – DOBRÝ SKUTEK


NAD BETLÉMEM VYŠLA HVĚZDA