28.04.2023

Čarodějnický den v V.B

V pátek 28.4. jsme si s žáky udělali malou čarodějnickou přípravu na neděli. Nejdříve jsme si povídali, co je to svátek čarodějnic. Pak si všichni žáci vybarvili svoji čarodějnici, kterou si pojmenovali (Elvíra, Jun,…). Později jsme se vydali na začarovanou stezku s čarodějem Zlobimírem, který nám zadával záludné úkoly a my jsme se je snažili plnit. Na konci celého putování na nás čekala malá sladká odměna za splněné úkoly. Celý den jsme zakončili společným opečením buřtů.


26.04.2023

Práce v lese

Žáci praktické školy vyrazili do lesa nad hřbitovem, kde se žáci v rámci drobné údržby seznámili s prací v lese. Vyzkoušeli si na vlastní kůži náročnost takové práce při odklízení větví a poslechli si přednášku od pana lesníka.


DRAVÁ AMAZONIE

S žáky V.A jsme navštívili multimediální projekci v Hankově domě s názvem Dravá Amazonie. Co všechno jsme viděli z oblasti řeky Amazonky a jejího okolí? Seznámili jsem se s indiány, krásnou přírodou a zvířaty, která zde žijí. (lenochodi, růžoví delfíni, hadi, papoušci, různé druhy ryb atd.)


21.04.2023

Celorepubliková akce Ukliďme Česko

U nás ve škole je již jarní tradicí celorepubliková úklidová akce s názvem Ukliďme Česko. Opět jsme se vydali s žáky do některých míst našeho města vyčistit přírodu i ulice od odpadků. Všichni žáci nezaháleli a pytle na odpad se plnily. Jsme rádi, že můžeme pomoci přírodě i v ulicích a tím zlepšit prostředí kolem nás. Další úklidovou akci plánujeme v podzimním období.


20.04.2023

18.04.2023

Vodník Česílko – divadlo

Česílko je důvtipný vodník, který bydlí v rybníčku, spolu s kaprem Osmikiláčem. Kousek od jejich rybníčku má svůj zámek lakomý Knížepán, který tak trochu závidí Česílkovi přátelství s kaprem Osmikiláčem a zároveň usiluje o jejich rybník. K rybníčku se jednoho dne přistěhuje krásná Rusalka, která hledá domov. Ta se spřátelí hlavně s Česílkem. Jenže Knížepán by se rád ženil a Rusalka se mu moc líbí…

Divadelní představení v Hankově domě navštívili žáci I. třidy a ZŠS.


14.04.2023

Akce z důvodu nepříznivého počasí přeložena na týden 17. – 21. 04.2023


10.04.2023

VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ

07.04.2023

VELKÝ PÁTEK

06.04.2023

VELIKONOČNÍ PRÁZDNINY


05.04.2023

Velikonoční tvoření v PRŠ I.SB

Žáci PRŠ I.SB svými kreativními výrobky vyzdobili svoji třídu a obdarovali své blízké.


Tradice Velikonoce – PRŠ I.SA

Vyzdobili jsme si třídu. Malovali jsme velikonoční obrázky, zaseli osení, pečovali o macešky na oknech, upekli jsme si beránky, upletli pomlázky pozorovali jsme změny v jarní přírodě. Poslední den před Velikonocemi jsme si ve třídě vyzkoušeli slavnostní stolování.


Předvelikonoční čas ve třídě I.B

Na začátku jarního období jsme se s dětmi účastnili celoškolní akce „Den vody“, tvořili jsme Velikonoční výrobky, seli osení a zeleninu, pekli perníčky a navštívili místní ZOO.
Při procházkách města s dětmi pozorujeme rozkvetlé stromy, keře a zahrady.

03.04.2023