30.11.2021
HRDÁ ŠKOLA
Krásný den všem,
máme pro Vás jedno skvělé překvapení!
Do školy přichází nová školní kolekce oblečení a jste to právě Vy, kdo rozhodne o její podobě! Hlasujte do 3.12.2021 o tom, který ze tří motivů se Vám líbí nejvíce. Vítězný motiv potom použijeme na vytvoření celé kolekce, kde najdete nejen mikiny a trička, ale i tepláky, batohy, čepice a další kousky.


30.11.2021

Výuka bruslení s profesionálem

V rámci tělesné výchovy se žáci ze základní školy zúčastnili prvního výukového bloku s dlouholetým profesionálním hráčem a trenérem ledního hokeje Patrikem Fořtem. Profesionál na ledě byl pro žáky velkým zpestřením a motivací. Všichni se s chutí zapojili do výuky techniky bruslení zábavnou formou. Následoval slalom, „cibulky“ , hra s puky, gumovými kužely, hokejkami, střelba na bránu a různá kompenzační a koordinační cvičení. Těšíme se na další pokračování a děkujeme za profesionální přístup.
Mgr. Lucie Macková, Mgr. Jiří Leplt, vyučující TV

28.11.2021

1.adventní neděle


26.11.2021

Vyrábění dárečků pro seniory v ZŠS

Žáci ZŠS pod vedením paní vychovatelky Voženílkové vyráběli vánoční přáníčka a dárečky pro seniory.


26.11.2021

Vánoční stromeček 🎄

I letos se můžeme pochlubit vánočním stromečkem na náměstí T.G.M., který zdobí ručně vyráběné ozdoby našich žáků. Není lehké vymyslet každý rok originální ozdoby, které vydrží nápor zimního počasí, ale žáci si s tímto úkolem opět poradili na jedničku.


24.11.2021

DESÁTÉ (POSLEDNÍ) PLAVÁNÍ V HOŘICÍCH

Plavecký kurz Hořice
Podzimní plavecký kurz pro žáky 3. a 5. ročníku se stal minulostí. Závěrečné listopadové lekce v hořickém bazénu se nesly rovněž v přátelské atmosféře a se zajímavou náplní výukových hodin. Žáci převážně již upevňovaly získané plavecké dovednosti formou her.

22.11.2021

Podzimní cvičení v přírodě

Ještě než nám udeří ta pravá zima, uspořádala naše škola cvičení v přírodě. 22. listopadu se žáci vypravili v dopoledních hodinách do malebně zbarveného lesa. Speciálně připravená stezka se 14-ti zastaveními, na kterých žáci poznávali naše divoká zvířata, náležitě prověřila i fyzickou zdatnost jednotlivců. Žáci absolvovali celkem 8 „podzimních“ kilometrů.


17.11.2021

STÁTNÍ SVÁTEK – DEN BOJE ZA SVOBODU A DEMOKRACII, MEZINÁRODNÍ DEN STUDENSTVA


16.11.2021

Procházky časem – historie Dvora Králové nad Labem – I.A a I.C PRŠ

Komentovaná procházka městem (historie, pamětihodnosti) s plněním úkolů – DDM JEDNIČKA (pan Jiřička)


15.11.2021

VAŘÍME ZDRAVĚ, CHUTNĚ, HOSPODÁRNĚ

Ze školní kuchyňky se dnes linula vůně zeleniny a koření. To žáci I.A PrŠ ověřovali v praxi své teoretické znalosti o zdravé výživě při přípravě „zdravé bramboračky“.
Oloupat a nakrájet brambory, uvařit spolu s polévkovou zeleninou, osolit, dochutit česnekem, majoránkou, pepřem, část měkké zeleniny a brambor rozmixovat a vrátit do polévky, aby byla hustá (bez použití tuku a mouky). Ještě ochutnat, nic nechybí, můžeme prostírat stůl a podávat.
To byla výborná svačina!


11.11.2021

V.C, VIII. ….1. návštěva městské knihovny, téma pranostiky


11.11.2021

11.11.2021

PŘIJEDE LETOS SV. MARTIN NA BÍLÉM KONI ? (Školní projekt TRADICE)

Připomněli jsme si SVÁTEK SVATÉHO MARTINA, který byl a je jedním z nejoblíbenějších svátků roku. Děti i hospodáři čekali na první sníh, hospodyně pekly posvícenskou martinskou husu a martinské rohlíky nebo podkovy, zvané martiny, roháče, zahýbáky – prostě posvícení, jak se patří.
Někteří žáci navštívili knihovnu, jiní vařili a pekli, další si vyprávěli legendy a malovali…

10.11.2021

Veselé kaktusy pro seniory

Jaký je to pocit, udělat někomu radost a potěšit člověka v seniorském věku si vyzkoušeli žáci místní Základní školy a Praktické školy, která sídlí v Přemyslově ulici. V rámci akce propojující svět stáří a dorosteneckého věku vymysleli ve škole aktivitu, jež zaujala i vedení DPS Sadová a Strž paní ředitelku Mgr. Marcelu Hauke. Ta spolupráci s radostí podpořila. Ve školním kolektivu máme zaujatého pěstitele kaktusů, který věnoval svá vypěstovaná „miminka“ kaktusů žákům školy, ti je poté vyzdobili a přidali k nim cedulky s nápisy typu „Krásné ráno“, „Krásný den“, „Hodně zdraví“ apod. Tyto s láskou a pečlivostí ozdobené kaktusy následně předali žáci osobně seniorům v DPS Sadová (nad parkem Schulzovy sady) a v DPS Strž. Všechny žáky potěšilo, jakou radost mohli seniorům udělat osobním předáním „živého“ dárku s milým přáníčkem. Děkujeme pracovníkům a seniorům jmenovaných DPS za milé přijetí a spolupráci. Věříme, že nebyla poslední, protože udělat někomu radost zahřeje u srdce každého člověka.
Mgr. Lucie Macková, ZŠ a PRŠ

10.11.2021

HRDÁ ŠKOLA – DEN ŠÍLENÝCH ÚČESŮ

Ve středu 10.11. jsme si na naší škole užili den šílených účesů. Koukněte, jak se nám účesy povedly .

10.11.2021

DEVÁTÉ PLAVÁNÍ V HOŘICÍCH


05.11.2021

Vaříme s radostí – žáci ZŠS


03.11.2021

DOMOV DŮCHODCŮ

Ve středu 3.11.2021 navštívila V.C Domov důchodců ve Dvoře Králové na Roháčově ulici za účelem potěšení klientů jak osobně, tak pozornosti v podobě kaktusů a drobných kreseb.
Bohužel z důvodu šířícího se virového onemocnění, jsme se nemohli s klienty osobně setkat. Dárečky byly předány personálu. I tak se nám dostalo poděkování se vzkazem, že mají velikou radost.
Za odměnu jsme se mohli při chladném počasí malinko u vstupu ohřát a udělat alespoň nějakou fotečku u jejich krásné podzimní výzdoby.

OSMÉ PLAVÁNÍ V HOŘICÍCH


02.11.2021

VOLBA POVOLÁNÍ

V úterý 2. listopadu jeli žáci 8. a 9. ročníku na návštěvu SŠ řemeslné v Jaroměři. Prohlédli si prostory školy a dílen. Také navštívili pěstitele kaktusů a kováře v Jasenné.


01.11.2021
NAŠE MĚSTO
školní projekt na měsíc listopad: