31.01.2023

Vysvědčení za I. pololetí školního roku 2022/2023

Slavnostní předání vysvědčení v ZŠS

Již máme půl roku školní práce za sebou. Všem se nám dařilo. Předání vysvědčení a zhodnocení naší práce jsme společně oslavili v cukrárně, kde jsme dostali vysvědčení a zároveň jsme si zamlsali.
Žáci ZŠS

27. – 29. 01. 2023

Edův žákovský parlament- víkendové setkání delegátů v Horním Maršově


27.01.2023

INTERAKTIVNÍ VÝSTAVA

V Městském muzeu se koná interaktivní výstava „Zvětšeniny deskových her a optické klamy“, kterou naše třída, jako mnoho dalších, v pátek 27. ledna navštívila. Byly tady hry známé, ale i méně obvyklé. U každé hry byl návod i pravidla, takže nebyl problém si je zahrát. Postavili jsme si i vysokou věž z kostek, která k údivu všech nespadla. Okolo na zdech bylo mnoho optických klamů. Návštěvu muzea jsme si moc užili a všem se nám tam líbilo.
Žáci VI.A

26.01.2023

Návštěva knihovny Slavoj

V novém kalendářním roce jsme s žáky rádi navštívili knihovnu. Prohlédli jsme si a půjčili knížky, které nás nejvíce zaujaly.
Žáci ZŠS – V.B

20.01.2023

Den otevřených dveří

Vycházející žáci navštívili střední školu v Hradci Králové


18.01.2023

Jaroměřská hokejka

Dne 18.1.2023 se v Jaroměři konal další ročník florbalového utkání speciálních škol Jaroměřská hokejka. Děkujeme žákům Mráčkovi, Procházkovi, Beierové, Vránovi, Šátkovi D. a Šátkovi M. za vzornou reprezentaci školy, krásné umístění a sportovní chování. Těšíme se na další ročník soutěže a nové soupeře. Sportu zdar!


16.01.2023

Interaktivní výstava deskových her a optických klamů

Výstavu navštívili žáci VI.B


11.01.2023

Městské muzeum ve Dvoře Králové nad Labem uspořádalo pěknou interaktivní výstavu. Naše třída V.B se moc těšila, jak si vyzkoušíme různé deskové hry ve větších velikostech. V prostorách výstavního sálu jsme si pohráli i s různými stavebnicemi a vyzkoušeli senzomotorickou podložku pro chůzi na boso. Všem, kteří výstavu ještě neviděli doporučujeme její návštěvu.
žáci ZŠS

SKLADY

Drobná údržba v praxi. Téma týdne: skladování, druhy skladů, e-shopy. Navštívili jsme skladovou zónu v našem městě a vyzkoušeli si náročnou práci skladníka. Děkujeme za umožnění exkurze.
Praktická škola dvouletá

09.01.2023

ZÁSILKOVNA

Žáci I.SB Praktické školy dvouleté si vyzkoušeli nácvik pracovních činností v přepravní společnosti Zásilkovna. Děkujeme panu Flégrovi za praktickou ukázku příjmu a třídění balíčků. Žáky práce velmi bavila a překvapilo je, kolik balíčků doručí pobočka během jednoho dne.
Mck, Ko

06.01.2023

MY TŘI KRÁLOVÉ JDEME K VÁM

Kašpar, Melichar a Baltazar. Tři mudrcové, kteří se přišli do Betléma poklonit Ježíškovi v jesličkách. Svátek mají 6. ledna. To je den, kdy oficiálně končí vánoční svátky, odstrojuje se stromeček, probíhá Tříkrálová sbírka, což je největší dobrovolnická akce v České republice, a žehná se domům. Věděli jste, co znamenají písmena K+M+B+, která tři králové píšou nade dveře? Jejich jména? Právě že ne. A jak to vlastně je, o tom jsme si dnes ve škole povídali.
Se svým novoročním poselstvím přišli do naší školy „tři králové“ – Kašpar, Melichar a Baltazar. Navštívili všechny třídy, sborovnu i ředitelnu, zazpívali a předali ocenění za soutěž ve vánoční výzdobě tříd. Svou pouť zakončili poklonou školnímu betlému, který žáci vyrobili v rámci projektu „Nad Betlémem vyšla hvězda“.
Tak šťastný nový rok!
Ptačí hodinka s žáky ZŠS
Každý rok pořádá Česká společnost ornitologická sledování a počítání ptáků v přírodě. I my jsme se do akce s žáky zapojili. Nejdříve jsme se seznámili s nejčastějším výskytem ptáků, abychom je v přírodě správně rozlišili. Ještě jsme nakoupili krmení a konečně jsme mohli vyjít do parku pozorovat a počítat. Během naší hodinky jsme viděli sýkorku, datla a kosa. Bohužel bylo v parku docela rušno, tak nám situace nepřála vidět více druhů.
Mgr. Dana Nosková

05.01.2023

TĚLESNÁ VÝCHOVA V PRŠ I.SB

Základy gymnastiky a cvičení s náčiním v nově otevřeném pole dance a fitness studiu.
Děkujeme za možnost návštěvy.
žáci I.SB PRŠ

04.01.2023

Výuka tématu stavební materiály v praxi

Žáci I.S.B PRŠ při naučné vycházce poznávali, jaké materiály byly použity na stavbu různých typů domů. Výhody, nevýhody a vhodnost použití jednotlivých materiálů si následně zaznamenali do sešitů.
Mgr. Lucie Macková

03.01.2023

PRVNÍ ŠKOLNÍ DEN KALENDÁŘNÍHO ROKU 2023


02.01.2023

VÁNOČNÍ PRÁZDNINY


01.01.2023

STÁTNÍ SVÁTEK – DEN OBNOVY SAMOSTATNÉHO ČESKÉHO STÁTU (1993)