29.05.2023


25.05.2023

Příprava svačiny V.B

Při pracovním vyučování jsme si v kuchyňce společně připravili svačinu. Dnes to byl toust se šunkou a sýrem. Moc nám všem chutnalo a již se těšíme na další společné vaření.

18.05.2023

NOHEJBALOVÝ TURNAJ V HOŘICÍCH

Dne 18. června 2023 se žáci naší školy zúčastnili nohejbalového turnaje základních a středních škol v Hořicích. Turnaj probíhal za slunečného počasí v krásném sportovním areálu a ve velmi přátelské atmosféře. Naše družstvo bylo jediným zástupcem základních škol a tomu odpovídalo i konečné umístění. Po tuhém boji jsme obsadili konečné 11. místo. Nakonec žáci došli k zjištění, že není důležité kolikátí jsou v pořadí, ale vlastní zážitek z aktivně prožitého dne.


16.05.2023

PLANETÁRIUM

V úterý 16. května navštívili žáci naší školy Planetárium a hvězdárnu v Hradci Králové. MAS uhradila fakturu za autobus a umožnila všem zájemcům z řad žáků podniknout tuto zajímavou exkurzi. Vydali jsme se na dobrodružnou cestu do vesmíru. Prohlédli si krásu noční oblohy, seznámili se se spoustou souhvězdí, planet a dalších zajímavostí. Po vyprávění našich průvodců jsme zhlédli animovaný film, ve kterém se tentokrát rolí průvodců ujala zvířata a společně se vypravili na Měsíc. Celý program jsme zakončili prohlídkou obrovského dalekohledu. Mraky nám znemožnily pozorovat denní oblohu, ale i přesto se žáci vraceli domů spokojeni a obohaceni o nové zážitky.


11.05..2023

ŠKOLNÍ AKADEMIE

Letošní akademie měla velký úspěch. Vybraná čísla budou prezentována na Dvůrfestu.


09.05. – 12.05.2023

SPORTOVNĚ TURISTICKÝ TÝDEN PRŠ

Ve druhém květnovém týdnu jsme absolvovali „jarní turisťák“.
ÚTERÝ – DEN PRVNÍ – „EVROPSKÁ NAUČNÁ STEZKA“
V úvodní hodině jsme se seznámili s plánem na celý týden, s pravidly bezpečnosti a chování v přírodě, ve městě, při sportovních aktivitách.
Protože na dnešní den připadl Den Evropy, měla naše první výprava podobu naučné stezky s poznáváním hlavních měst evropských zemí. Cestou jsme pozorovali přírodu v lese, na louce a u vody.
Ušli jsme 6 km.
STŘEDA – DEN DRUHÝ – SAFARI PARK
Hned ráno jsme vyrazili do zoo. Nejprve jsme navštívili tučňáky a plameňáky, potom jsme se vydali kolem slonů k žirafám. Trochu jsme si zasportovali v provazovém hradu, a posilnili jsme se na cestu zpět. Nezapomněli jsme ani na náš oblíbený pavilon opic. Cestou domů jsme si povídali, co nás nejvíce zaujalo. Tentokrát vyhráli plameňáci.
Dnešní skóre 8 km.
ČTVRTEK – DEN TŘETÍ – LESNÍ NAUČNÁ STEZKA
„Odpočinkový den“ jsme věnovali nově vybudované Felčarské stezce v lese nad hřbitovem. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací o lesních zvířatech a životě v lese, u hájenky jsme si prohlédli ovocný sad. Doprovázeli nás naši psí kamarádi Artík a Fia. Doporučujeme všem vydat na tuto stezku.
Zapomněli jsme měřit nachozenou vzdálenost, odhadem dnes 4,5km.
PÁTEK – DEN ČTVRTÝ – ATLETICKÝ ČTYŘBOJ
Sportovně turistický týden jsme zakončili sportovním kláním na hřišti „U tramvaje“. Změřili jsme své síly ve sprintu, hodu na cíl, hodu do dálky a vytrvalostním běhu. Přidaly se k nám i paní učitelky.
Po vyhlášení výsledků závodů následovalo zhodnocení celého týdne. Nejvíce smajlíků nasbíral David H.
Moc jsme si to společně užili. Škoda jen, že pro většinu z nás byla tahle společná bezva akce poslední. Teď už máme před sebou závěrečné zkoušky a vykročení do skutečného samostatného života. Na památku nám zůstane spousta vzpomínek a fotografií.
Žáci PRŠ I.SA a II.S

12.05.2023

Cvičení v přírodě

V měsíci květen 2023 ze žáci zúčastnili celoškolní akce Cvičení v přírodě. Tento měsíc se to týkalo turistického výletu s plněním různých sportovních úkolů. Organizátory bylo vytypováno několik tras v přírodě v okolí Dvora Králové nad Labem. Třídní učitelé vybrali vhodnou trasu pro svou třídu s ohledem na možnosti žáků. Výsledkem byla krásná procházka přírodou a radost ze splněných sportovních úkolů.


08.05..2023

DEN VÍTĚZSTVÍ (1945)


05.05.2023

Filmový workshop

Jak vznikal film? Co je Camera Obscura? Co je dabing a jak se dělá?
Toto vše i mnoho dalšího jsme se dozvěděli na FILMOVÉM WORKSHOPU v DDM Jednička ve Dvoře Králové n.L.. Vyzkoušeli jsme si sami vyrobit optické hračky, THAUMATROP a FLIPBOOK a také dabing, u kterého jsme se hodně nasmáli. Škoda jen, že to muselo skončit, protože u dabingu bychom vydrželi hodně dlouho. Věříme, že v budoucnu se nám taková možnost opět naskytne.
Žáci VI.A

04.05.2023

HRDÁ ŠKOLA

V rámci projektu hrdá škola si žáci VIII. třídy užili filmový „večer“ i s popkornem.


03.05.2023


03.05.2023

Debata s prezidentským párem

Členové žákovského parlamentu a další zájemci se zúčastnili online debaty s prezidentským párem.

01.05.2023

1.květen – SVÁTEK PRÁCE