PROJEKT NA MĚSÍC ŘÍJEN

Projektu se aktivně účastnili všechny třídy ZŠ, ZŠS i PRŠ.


31.10.2023

Halloween ve II. třídě

Oslavy příchodu Halloweenu jsme začali již před podzimními prázdninami. Ve třídě jsme si vydlabali dýni, udělali strašidelnou výzdobu z netopýrů, dýní a duchů. Také jsme luštili strašidelné křížovky. V den samotného Halloweenu  jsme si zahráli na interaktivní tabuli strašidelné pexeso, vyhledali a přiřazovali názvy strašidel, počítali jsme strašidelné obrázky. Společně jsme si zatančili na písničky se strašidly a celý školní den jsme zakončili na halloweenské stezce, kterou pořádali žáci našeho školního parlamentu za podpory pedagogů.
Žáci ZŠ speciální

Co se děje v I.B

Začátek školního roku ve třídě I.B si užíváme na maximum. S dětmi se snažíme trávit co nejvíce času venku, dokud nám to počasí dovolí 🌞. Do výuky jsme nově zařadili relaxační techniku „míčkování“.
Pavla Künzlová  a žáci ZŠS I.B

26. a 27.10.2023

PODZIMNÍ PRÁZDNINY

28.10.2023

Vznik samostatného Československa (1918) – státní svátek


24.10.2023

NÁVŠTĚVA KNIHOVNY
V úterý 24. října se žáci IV. a VI. třídy seznámili s dílem Václava Čtvrtka v místní knihovně. Poslechli si několik zajímavých informaci ze života autora a ochotně se zapojili do zadaných úkolů.


23.10.2023

DÝNĚ V ZOO

Jak už se stalo naší tradicí, tak i letos jsme znovu zavítali do ZOO na „Týden duchů“.
Letošní dlabání neprobíhalo u tučňáků, ale nedaleko pavilonu slonů. Celé dopoledne jsme si užili i díky pěknému podzimnímu počasí a těšíme se zase za rok na dýně v ZOO.
Žáci VII.A

Praktické činnosti v PRŠ

Podzimní aranžmá v prodejně telefonů firmy Fletcher, nácvik praktických činností, povolání- aranžér výloh.

Mgr. Lucie Macková a žáci I.SB PRŠ

20.10.2023

Den stromů 20.10. 2023 🦊🐺🐗🐾🦌🦔🌲🌳🍁🍂🍄

Jak jsme oslavili Den stromů v naší škole? Na tento den jsme si pozvali odborníka z Lesů města Dvůr Králové n. L. pana Václava Lokvence. Co vše jsme se dozvěděli? Pan Lokvenc nás seznámil s nejčastěji se vyskytujícími stromy v lese, k čemu se dají stromy využít, jak o les pečovat, co nám les dává, jaká zvířata v něm žijí a ještě nám sdělil mnoho dalších zajímavých informací. Měli jsme možnost, prohlédnout si lebku divokého prasete i jeho kůži, dále si sáhnout na srst jezevce, muflona, lišky a dalších zvířat žijících v lese. Ukázky, které jsme měli možnost prohlédnout v bezprostřední blízkosti, se nám moc líbily. Také jsme se seznámili s nejčastějšími druhy jedlých a jedovatých hub, které si sami žáci snažili roztřídit dle těchto kritérií. Dále jsme prozkoumali kouzelné sáčky, ve kterých jsme dle zadání pomocí hmatu hledali různé předměty z lesa. Interaktivní názorná přednáška nás podrobně seznámila se vším, co k lesu patří.
Děkujeme panu Václavu Lokvencovi za dopoledne plné důležitých informací.
Mgr. Dana Nosková

19.10.2023

Vaření v kuchyňce

Při pracovním vyučování jsme si nejdříve nakoupili suroviny na přípravu gulášové polévky. Jak se nám při vaření dařilo? Vše jsme zvládli a na konci našeho snažení jsme si pochutnali na výborné polévce. Již teď se těšíme na další vaření.
Žáci ZŠS II. třída

 ÚP ČR – Trutnov: Beseda pro vycházející žáky

Mgr. Jitka Samková


17.10.2023

Cvičení v přírodě, návštěva muzea

Žáci IV. a VI. třídy navštívili místní muzeum, kde je umístěna výstava věnovaná sboru dobrovolných hasičů. Zbytek dne strávili turistikou. Cestou poznávali různé druhy stromů a sbírali kaštany.

Lesní stezka „Znalec stromů“

Podzimní cvičení v přírodě jsme si opravdu užili. Na lesní stezce pro nás paní učitelky připravili zábavné úkoly s poznáváním stromů. Doprovod nám samozřejmě dělali naši psí kamarádi. Tajenku jsme rozluštili a na památku si odnesli medaili „Znalec stromů a přítel lesa“.

Žáci PRŠ II.S



16.10.2023

SUIT UP-DAY

U nás ve škole se uskutečnil již v pondělí 16.10. 😎💃🕺👔🎩👗👠👝
Oblékli jsme si na sebe slavnostní oblečení a hurá do školy ve velkém stylu!
V tento výjimečný den musel být výjimečný  každý z nás!
Nebylo to ale jen o oblečení, slušné chování a šarmantní vystupování byly také samozřejmostí.

11.10.2023

Příprava svačiny v PRŠ

Žáci PRŠ II.S si v rámci praktických činností sami připravili chutnou  svačinu – housku s vajíčkovou pomazánkou a salát z jablek a mrkve. Při výběru receptu se snažili dbát zásad zdravé výživy. Loupali, krájeli, strouhali, míchali, mazali… Výslede stál za to 😋

Po hodování následoval ještě úklid – nácvik mytí nádobí, zametání a stírání podlahy.

To všechno se jim bude v samostatném životě určitě hodit.

Žáci PRŠ II. S a Mgr. Lucie Marková, tř.uč.

05.10.2023

VÝROBA KRMÍTKA PRO PTÁKY

Již podruhé v tomto školním roce navštívil naši školu pan truhlář. Pod jeho vedením si žáci ve školní dílně zhotovili ze dřeva krmítko pro ptáky. Práce je moc bavila, tomu odpovídaly i velmi zdařilé výrobky. Někteří dokonce uvažují o tom, zda by právě truhlářské práce byly pro ně vhodným povoláním.

Za PRŠ Mgr. Lucie Marková


04.10.2023

Drobná údržba v praxi

– nácvik pracovních činností, bezpečnost práce, vhodné pracovní oblečení a obuv, …..
To vše v krásné zahradě Celop.
Děkujeme.
ŽÁCI PRŠ

03.10.2023
„Psí den“ 🦮🐕‍🦺🐕🌞
Světový den zvířat jsme letos v naší škole oslavili 3.10. předváděčkou psích sportů. Žáci zhlédli nácvik poslušnosti, agility, pachových prací a obran. Viděli pejsky při plnění základních povelů jako přivolání, odložení, chůze u nohy, ale také speciálních cviků jako je vysílačka, obíhání kužele nebo aportování. Při cvičení agility sledovali pejsky probíhat tunelem, běhat slalom a překonávat překážky. Poté se přesvědčili o dokonalosti psího čichu v ukázce vyhledávání „napachovaných“ vzorků. Nakonec byl žákům předveden kůň, kterého si mohli pohladit.
Náš dík patří panu Antonínovi za půjčení prostoru k uskutečnění této akce a všem psovodům a jejich pejskům za jejich předvedení.
Ing. Eva Jarošová, učitelka, organizátorka akce
02.10.2023

Agiss Praktik Móda

První exkurze Praktické školy dvouleté v letošním školním roce proběhla již tradičně v obchodě Agiss Praktik Móda. Žáci si prohlédli sortiment prodejny, vyzkoušeli společenské a volnočasové modely podle velikostí, o kterých se učili.
Děkujeme za zajímavou přednášku personálu prodejny a zejména Ing. Martině Cermanové. Těšíme se na další návštěvu, kterou si pro nás připraví.
I.SB PRŠ