31.01.2024

POLOLETNÍ VYSVĚDČENÍ

Oslava vysvědčení v cukrárně
První půlrok školní práce jsme oslavili v den vysvědčení sladkou odměnou v cukrárně.
Žáci ZŠS – II. třída
Žáci IV., VI. a I. SB třídy ukončili první pololetí školního roku předáním vysvědčení v prostorách kanceláře MAS. Společnými silami si připravili občerstvení. Všichni si užili příjemné dopoledne.

30.01.2024

Školní participativní rozpočet

V úterý 30.1. jsme se účastnili akce Školní participativní rozpočet města Dvůr Králové nad Labem. Magda s Ondrou ze společnosti Agora CE o. p. s. nás provázeli dopolednem plným poznávacích aktivit, ale také si připravili prezentaci na téma Školní participativní rozpočet. Co pro nás účast v tomto projektu Města Dvůr Králové nad Labem znamená? I my Edíci, žáci Základní školy a Praktické školy můžeme kriticky přemýšlet nad okolím své školy, nad tím, co nám ve škole chybí. Dostali jsme možnosti přispět k rozvoji města a školy, procvičit si komunikační dovednosti a naučit se tak hospodařit s penězi. Teď je na nás, jaký projekt si pro naši školu, město vymyslíme a zda ho dokážeme obhájit a realizovat
Vaši Edíci

HRDÁ ŠKOLA – DEN HER

Den her jsme si opravdu užili. Hráli jsme různé deskové hry, karetní, počítačové i pohybové.

Největší úspěch měla hra CONTACT z r. 1970, kterou nám přinesla paní učitelka.

   


24.01.2024

PRACOVNÍ ČINNOSTI PRŠ

Nácvik pracovních činností v zásilkovně a výzdoba výlohy. Děkujeme panu „Fletcherovi“ za předvedení přípravy balíčků k expedici.
I.SB třída

Výstava SEVA v muzeu

Muzeum opět připravilo krásnou interaktivní výstavu, na které nemohla naše třída chybět. Moc se nám líbily pohádkové postavy vytvořené ze SEVY. My sami jsme se pokusili vytvořit svůj vlastní výrobek, či obrázek z připravených stavebnic.
Žáci ZŠS II. třída

19.01.2024

PROFESNÍ PŘÍPRAVA

V pátek jsme se s žáky 8. ročníku zúčastnili dne otevřených dveří na SŠ profesní přípravy v Hradci Králové. Prohlédli jsme si prostory školy. Viděli jsme studenty přímo při praktických činnostech v rámci jejich odborného výcviku. Dokonce jsme se pozdravili i s absolventkou naší základní školy.


17.01.2024

JAROMĚŘSKÁ HOKEJKA

Dne 17.1.2024 se konal v Jaroměři již 14. ročník Jaroměřské hokejky. Florbalového utkání se zúčastnilo pět žáků naší školy. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy, fair play a krásné sportovní zážitky.

15.01.2024

Ježek ve škole

Po několika letech se naše škola opět přihlásila do projektu Bodlinka, péče o ježka přes zimu. Ježka nám v pondělí 15. ledna 2024 přivezl pan Bílek z KRNAPu. Všechny základní informace o tom, jak se o ježka správně starat, jsme se dozvěděli na úvodní besedě. Mohli jsme si ježčí holčičku Soničku pohladit a uložit ji do jejího nového zimního domečku, který jsme předem připravili. Určitě se jí tam bude líbit. 😊🦔


10.01.2024

Exkurze – stavebniny

Výuka v praxi, to jsou žáci PRAKTICKÉ ŠKOLY DVOULETÉ na exkurzi v prodejně stavebních materiálů.

05.01.2024

Pozorování ptáčků na krmítku

Na začátku ledna jsme se zapojili do akce Ptačí hodinka. Tuto akci pořádá Česká společnost ornitologická a během jedné hodiny sledujete a zapisujete druhy ptáků, kteří přiletí na krmítko. Naše třída podpořila tuto akci tím, že jsme do krmítek a na větvičky stromů umístili krmení pro ptáčky. Snažili jsme se zahlédnout nějaké ptáčky, ale bohužel se nám je nepodařilo vidět. Kolem sebe jsme slyšeli jen jejich zpěv. Náš další plán bude, že se v následujícím týdnu podíváme na místa, kam jsme umístili krmení. Již nyní se těšíme, že naše dobroty ptáčkům chutnaly.
Žáci ZŠS II. třída
K+M+B+ 2024
Vzácná návštěva přijela do naší školy z veliké dálky na velbloudech. Nebyl to nikdo jiný než Kašpar, Melichar a Baltazar se svými dary. Ve všech třídách, kanceláři, sborovně i ředitelně zazpívali, popřáli štěstí, zdraví dlouhá léta…
Žáci PrŠ I.SB tříkrálovou pochůzkou zakončili školní vánoční projekt (Tradice – „Od adventu do Třech králů“).
Byli úžasní!