26.02.-01.03.2024

ZIMNÍ SPORTOVNÍ TÝDEN

Během týdne zimních sportu mohou žáci v dopoledních hodinách navštívit zimní stadion. Dále se mohou věnovat zimní turistice a v tělocvičně pro ně bude celý týden připravena „Zimní Olympiáda“. Pokud napadne sníh, mohou žáci sáňkovat, popřípadě si zapůjčit běžecké lyže a zimní turistiku absolvovat na lyžích.  Žáci zároveň mohou sledovat filmy s tématikou zimních sportů (Orel Eddie, Kokosy na sněhu, Nagano, atd.), popřípadě provádět libovolné aktivity k přiblížení zimních sportu dle možností a potřeb třídních učitelů.
Sportovní týden v VII.A
Během sportovního týdne jsme se podívali na přehradu Les Království, z které jsme šli pěšky. Další den nás zaujala výstava modelů lodí a letadel v místním muzeu, kterou jsme spojili s vycházkou kolem Labe. Dále jsme prošli místní Felčarskou stezku, kterou byl sportovní týden v naší třídě zakončen.
Žáci VII.A

21.02..2024

Návštěva u pana starosty

Ve středu 21. února navštívili žáci naší školy Městský úřad ve Dvoře Králové nad Labem. Prohlédli si prostory úřadu a položili tiskové mluvčí a panu starostovi několik otázek. Velkým zážitkem pro žáky byla návštěva balkonu a pohled na náměstí z ptačí perspektivy.


16.02..2024

Stezka zimních sportů

I když počasí zrovna nepřeje zimním radovánkám, tak jsme si pro žáky I.A ZŠ a žáky I.B a II. třídy ZŠS připravili procházku s poznáváním sportů, které patří do zimního období. U některých sportů jsme si připomněli i naše významné sportovce. Cestou jsme našli 14 stanovišť. Po vyřešení správné odpovědi, jsme si zapsali do tajenky písmeno. Po správném vyluštění čekala na konci stezky pro všechny žáky malá odměna.

12.-16.02.2024

ZIMNÍ SPORTOVNĚ TURISTICKÝ TÝDEN PRŠ

Zimní sportovně turistický týden v PRŠ II.S
Od začátku ledna jsme čekali na sníh, abychom se mohli věnovat zimnímu sportování. Nedočkali jsme se. Přesto byl program našeho sportovně turistického týdne konaného od 12. do 16. února nabitý různými zajímavými aktivitami.
První den jsme tak trochu netradičně slavili masopust. Ve vlastnoručně vyrobených maskách lesních zvířat jsme vypravili na lesní stezku dlouhou asi 5 km plnit úkoly „masopustní bojovky“. Po cestě jsme si zazpívali, zatančili s medvědem, spočítali jitrnice a nakonec vyluštili tajenku. Z mlhavého rána se vyklubal krásný den.
Místo mrazu a sněhu teploty vysoko nad nulou a všude spousta vody. V úterý jsme v rámci turistického týdne vyrazili na cestu po stopách vody. Naším cílem bylo dojít na přehradu Les Království. Na cestě dlouhé 9 km jsme plnili úkoly a povídali si na téma koloběh vody v přírodě. Dozvěděli jsme se jak vznikají mraky, proč prší a kam ta voda potom mizí. Společnou cestu přírodou jsme si všichni užili.
Třetí den nás čekala Stezka zimních sportů. Trasa vedla Felčarskou stezkou. Na každém stanovišti jsme poznali jeden zimní sport, získali písmenko do tajenky a trochu si zasportovali. Nejvíce jsme si užili simulaci běhu na lyžích a krasobruslení.
Čtvrtečním tématem bylo vhodné sportovní a turistické oblečení, procházka podle Labe a po návratu údržba obuvi (důkladné očištění od bláta) a stolní hry ve třídě.
Poslední den se nesl ve znamení sportovních kvízů, rozdávání medailí a úžasného sportovního filmu „Kokosy na sněhu“. A pak už trochu unavení, ale spokojení a plní úžasných zážitků : „Hurá na víkend!“
ŽÁCI PETR, SAM, KRISTIÁN, DAN – PRŠ II.S + DAN A MARTIN – I.SB
NA FARMĚ
Závěrem sportovně turistického týdne jsme se vypravili na pěší túru lesem do Komárova. Cestou jsme si zahráli „šiškovanou“. Na farmě v Komárově na nás čekala spousta zvířat, které jsme nakrmili, dali jim čistou podestýlku a vodu. Zvířátka se nám odměnila roztomilým pohledem a některá z nich se nechala i pohladit. Poslední den jsme si užili naplno.
I.SB PRŠ

14.02.2024

VALENTÝN

 


14.02.2024

PŘÍLEŽITOST PRO ZAČÁTEK

NACHARITU s.r.o. – Čistírna u kostelíčka
Žáci 2. ročníku praktické školy dvouleté absolvovali pracovní trénink v Čistírně u kostelíčka.
Děkujeme provozovateli čistírny NACHARITU s.r.o. za ukázku služeb a nácvik pracovních činností.

05. 14.02.2024

MASOPUSTNÍ TÝDEN U NÁS VE ŠKOLE

Oslava masopustu ve speciální třídě
Masopustní veselí jsme zahájili pečením koblih, vyráběli jsme masky, tvořili masopustní šašky. Vše jsme zakončili karnevalovou zábavou, při které se hodovalo a tančilo 🤡
Masopustní týden ve II. třídě
V týdnu od 5.2. – 9.2. jsme prožili masopustní týden. Výuka byla vedena s masopustní tematikou. V hodině pracovního vyučování si žáci připravili v kuchyňce sladký koláč, ve výtvarné výchově si všichni vyrobili masopustního koně, v tělocvičně jsme si zacvičili s balónky a padákem, také jsme pracovali s interaktivní tabulí. Všichni jsme prožili zajímavý týden.
Žáci ZŠS II. třída

06.02.2024

01.02.2024

FILMOVÝ DEN